Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Καλαμάτα:Εξαρθρώθηκε σπείρα τσιγγάνων που ρήμαζε σπίτια και αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ εξιχνιάστηκαν 25 κλοπές, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στην Καλαμάτα, ένας 18χρονος Ρομά, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο Ρομά, 21 και 36 ετών αντίστοιχα, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε ότι η ομάδα αυτή, τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου του περασμένου έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Επίσης, όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, είχαν διαπράξει 25 διαρρήξεις και κλοπές και από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και προσωπικά αντικείμενα που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 62.000 ευρώ.
Στην κατοχή του 18χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν είδη ένδυσης τα οποία χρησιμοποιούσε για να καλύπτει τα ίχνη του και ένα διαρρηκτικό εργαλείο.
Ο 18χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου