Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Βρε πού ζώμεν;;; Πρόστιμο 80 ευρώ σε δεκάχρονο ποδηλάτη!!!

Σε ένα δεκάχρονο αγοράκι εξάντλησε τον υπηρεσιακό του ζήλο αρχιφύλακας της Τροχαίας Μυτιλήνης, ο οποίος επέβαλε στο μικρό παιδί πρόστιμο 80 ευρώ επειδή το ποδήλατο που οδηγούσε δεν διέθετε… κουδούνι! 
Το απίστευτο γεγονός αποκάλυψε η εφημερίδα «Εμπρός» της Λέσβου, ενώ επιβεβαιώθηκε από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου 15 μέρες στην περιοχή του Συνοικισμού της Μυτιλήνης, όταν το ποδήλατο με οδηγό το δεκάχρονο παιδάκι, αλβανικής καταγωγής, συμμετείχε σε τροχαίο ατύχημα με ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ενήλικος. Μοναδικό αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο δεκάχρονος να αποκομίσει μια ελαφρά εκδορά στο γόνατο.

Στο μεταξύ, όμως, και αδιευκρίνιστο από ποιον ειδοποιήθηκε η Τροχαία, κλιμάκιο της οποίας έσπευσε επιτόπου προκειμένου να επιληφθεί του… σοβαρού αυτού τροχαίου ατυχήματος. Η… κωμικοτραγική κατάληξη της ιστορίας ήταν το ότι αρχιφύλακας της Τροχαίας βεβαίωσε πρόστιμο 80 ευρώ στον δεκάχρονο δικυκλιστή, με την αιτιολογία ότι στο ποδήλατό του δεν είχε κουδούνι!
Το γεγονός, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες συγγενικών προσώπων του παιδιού, που οδήγησαν τελικά στην παρέμβαση ανώτερων αξιωματικών οι οποίοι και «έσβησαν» την βεβαίωση της παράβασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα πάντα με το σχετικό ρεπορτάζ, δεν είναι η πρώτη φορά που στην πρακτική του συγκεκριμένου αρχιφύλακα κυριαρχεί ο παραλογισμός και η εμμονή στο γράμμα του Νόμου, καθώς είναι γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις τουλάχιστον περίεργες υπηρεσιακές του ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου