Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Η Βαλύρα δεν το βάζει κάτω,αισιοδοξεί και ελπίζει...

Δύσκολες οι εποχές που διανύουμε λόγω της οικονομικής κρίσης και το χαμόγελο παγώνει στα πρόσωπα των μεγάλων λαϊκών μαζών που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.Η αγωνία για το αύριο και ιδιαίτερα για το μέλλον των παιδιών μας έχει φθάσει στο ζενίθ.Όμως στη Βαλύρα του ‘’ομιχλώδους’’ παρόντος, φαίνεται ότι έχουμε ακμαίο το ηθικό μας και ‘’κρατάμε’’ ακόμη δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε ήθελε προκύψει. Έτσι ο καθηγητής και συνεργάτης των ηλεκτρονικών μας εφημερίδων ,Θανάσης Στασ. Μπόβης, αποφάσισε να παραθέσει χθες βράδυ στην πλατεία, ένα γεύμα όπου το μενού περιείχε οικολογικά κουνέλια δικής του παραγωγής, μαγειρευμένα από τον μοναδικό και ανεπανάληπτο sef , Γιώργο Ν.Φωτεινό. Υπήρχε καλό Βαλυραίικο κρασί και μπύρες στα τραπέζια ,όπου οι συζητήσεις περιεστράφησαν κυρίως, σε αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια όπου το χαμόγελο, στις αγνές αυτές εποχές, περίσσευε. Αυτό τόνισε ιδιαίτερα ο εκλεκτός φίλος και συμπατριώτης μας, Βασίλης Γ. Χαλικούρας, πρώην συντάκτης της έντυπης εφημερίδας ‘’ΒΑΛΥΡΑ’’ και βασικό στέλεχος του Συλλόγου Βαλυραίων της Αθήνας.

Σε άλλες εποχές , τόνισε χαρακτηριστικά, ‘’οι Βαλυραίοι κατάκοποι από την ολοήμερη σκληρή εργασία στα χτήματα, έβγαιναν το βράδυ στις ταβέρνες και στα καφενεία για να πιουν ένα κρασί ή ένα καφέ και τα αστεία και τα χαμόγελα κυριαρχούσαν στις συζητήσεις. Εποχές δύσκολες, αλλά αγνές. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχουμε κλειστεί πολύ στο καβούκι μας και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομική κατάσταση’’.
Ας ξανοιχτούμε λοιπόν αγαπητοί συντοπίτες και φίλοι και ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Άλλωστε οι πατεράδες και οι παππούδες μας πέρασαν πολύ χειρότερες καταστάσεις, αλλά τα κατάφεραν. Γιατί λοιπόν αν μην τα καταφέρουμε κι’ εμείς;
Άντε στην υγειά μας παιδιά και πάντα να έχουμε τέτοια τσιμούσια!!!






Ο Βαλυραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου