Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Oι πορνοστάρ του Ομπάμα!!!

20131125-220921.jpg
ΗΠΑ: Ο Αμερικανός πρόεδρος -άγνωστο γιατί- ακολουθεί στο twitter έξι διάσημες πρωταγωνίστριες ταινιών πορνό, κάποιες εκ των οποίων έχουν βραβευτεί με τα περίφημα «πορνο-Οσκαρ».

Του Μιχάλη Ψύλου
Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι που «ακολουθούν» τον επίσημο λογαριασμό twitter του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και ο Αμερικανός πρόεδρος είναι και αυτός «ακόλουθος» σε περίπου 650.000 προσωπικότητες που θεωρεί… επίσης ενδιαφέρουσες.

Οπως αποκαλύπτει το γαλλικό ηλεκτρονικό περιοδικό Slate, μεταξύ των προσωπικοτήτων και των οργανισμών που ακολουθεί και μάλιστα πιστά ο Ομπάμα είναι τουλάχιστον έξι πολύ γνωστές Αμερικανίδες πορνοστάρ, τρεις εταιρείες παραγωγής πορνογραφικών ταινιών, μία εταιρεία παραγωγής ερωτικών παιχνιδιών, αλλά και ο οργανισμός AVN που απονέμει τα «Οσκαρ» των πορνοστάρ.
20131125-221040.jpg
Το γαλλικό ηλεκτρονικό περιοδικό ρώτησε για το θέμα τον εκπρόσωπο του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος, Μάικλ Τσιν, αλλά δεν πήρε απάντηση. Ούτε η Κέιτ Χόγκαν, εκπρόσωπος Τύπου της εκστρατείας του Ομπάμα, φώτισε την υπόθεση, απαντώντας πολύ αόριστα σε μόνο μία ερώτηση.
Σύμφωνα πάντα με το Slate από τις πιο πιστές «ακολούθους» του Αμερικανού προέδρου είναι η πορνοστάρ Νίκι Μπενζ που έχει παίξει σε εκατοντάδες ταινίες πορνό και ήταν πολλές φορές υποψήφια για τα βραβεία AVN, τα οποία απονέμονται κάθε Ιανουάριο στο Λας Βέγκας. Ο λογαριασμός στο twitter της «ηθοποιού» είναι αρκετά απλός, αλλά η ιστοσελίδα της δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις επαγγελματικές της δραστηριότητες.
Ο βραβευμένος… πισινός
Το σύνθημά της είναι: «Εχω έναν βραβευμένο κώ…». Το γαλλικό περιοδικό αναφέρει ότι ο Ομπάμα «ακολουθεί» τη Νίκι Μπενζ στο twitter εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια όπως και την Τζέσικα Ντρέικ, ίσως την πιο γνωστή Αμερικανίδα πορνοστάρ σε όλο τον κόσμο. Εχει βραβευτεί 15 φορές με τα βραβεία AVN. Με εκατοντάδες ταινίες πορνό στο ενεργητικό της, οκτώ υποψηφιότητες και πέντε βραβεία AVN και η Κέιντεν Κρος υπερηφανεύεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος την «ακολουθεί» εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.
Το ίδιο διάστημα «ακολουθεί» την 27χρονη Εϊζα Ακίρα ο Μπαράκ Ομπάμα, η οποία έχει παίξει σε πολύ σκληρά πορνοφίλμ και ήταν υποψήφια 20 φορές για «πορνο-Οσκαρ». Το γαλλικό περιοδικό δημοσιεύει τα πιπεράτα «βιογραφικά» και άλλων πορνοστάρ που ακολουθεί ο Ομπάμα: η ΜissBBE γνωστή και ως «SUCK ASS», που αυτοχαρακτηρίζεται «παραγωγός, συγγραφέας, τραγουδίστρια, πορνοστάρ, σύζυγος και μητέρα», η Κόρτνει Τραμπλ, η Κέιντεν Κρος, αλλά και η Τζοάνα Εϊντζελ – που όπως γράφει στην ιστοσελίδα της, «έχει καινοτομήσει δίνοντας μια νέα, εναλλακτική
τάση στο πορνό» και ο Αμερικανός πρόεδρος την «ακολουθεί» εδώ και τρία χρόνια.
Πορνογραφία και παιδιά
Είναι άραγε «προσωπικό θέμα» του Ομπάμα να «ακολουθεί» όποιον θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το twitter; Δεν είναι άλλωστε ο μόνος ξένος ηγέτης που «ακολουθεί» τέτοιες «ενδιαφέρουσες» προσωπικότητες. Πριν από λίγες ημέρες το BBC αποκάλυψε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ακολουθεί στο twitter την ιστοσελίδα Carltons of London’s που ισχυρίζεται ότι προσφέρει τις «καλύτερες συνοδούς στο Λονδίνο, για επιφανείς κυρίους».
Και εδώ είναι το «πρόβλημα». Χωρίς καμιά διάθεση σεμνοτυφίας, οι ηγέτες, οι διεθνείς προσωπικότητες γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και ειδικά για τα μικρά παιδιά. Οπως προειδοποιεί η οργάνωση Youth Project, που μάχεται κατά της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, «η πορνογραφία είναι η κύρια αιτία της σεξουαλικής εμπορίας ανηλίκων στις ΗΠΑ». Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, η βιομηχανία πορνό αποφέρει μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο κέρδη 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η δρ Μέρι Λέιντεν, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και ειδικός σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης, σε άρθρο της στην εφημερίδα Sydney Morning Herald, προειδοποιεί ότι «ο οnline εθισμός στο πορνό μετατρέπει τα παιδιά μας σε θύματα αλλά και σε αρπακτικά».
Η δρ Λέιντεν, που ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας, σημειώνει ότι σύμφωνα με την εμπειρία της με θύματα και θύτες σεξουαλικής βίας «δεν της έτυχε ούτε ένα περιστατικό που να μην περιελάμβανε κάποια σύνδεση με πορνογραφία». Προσθέτει μάλιστα ότι η «δραματική αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής βίας είναι άμεση συνέπεια και ανάλογη της εξάπλωσης της πορνογραφίας στο Διαδίκτυο».
Οπως λέει η δρ Λέιντεν, με την πορνογραφία εθίζονται τα παιδιά ότι «είναι σύνηθες, δεν βλάπτει κανέναν και είναι κοινωνικά αποδεκτό πως το γυναικείο σώμα είναι για την ψυχαγωγία των ανδρών. Και όπως και με τις άλλες εξαρτήσεις, όσο περισσότερο καταναλώνει κάποιος πορνογραφία τόσο μεγαλώνει διαστροφικά και η όρεξή του».
Το Διαδίκτυο και η Pornland
Η Αμερικανίδα καθηγήτρια εκτιμά επίσης ότι «η αυξημένη χρήση της πορνογραφίας οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για πορνεία. Οταν μάλιστα η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά σε μια τοπική αγορά, οι έμποροι λευκής σαρκός εισάγουν γυναίκες και παιδιά από το εξωτερικό, συχνά παρά τη θέλησή τους».
Η καθηγήτρια Γκέιλ Ντάινς, πρόεδρος του Τμήματος Αμερικανικών Σπουδών στο κολέγιο Γουίλοκ, στη Βοστόνη και από τις κορυφαίες φεμινίστριες στον αγώνα κατά της πορνογραφίας στον κόσμο, εκτιμά ότι τα κέρδη της παγκόσμιας βιομηχανίας του πορνό φτάνουν τα 97 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. «Αν θέλουμε πραγματικά να κατανοήσουμε πώς αυτή η βιομηχανία γιγαντώθηκε τόσο πολύ, θα πρέπει πραγματικά να δούμε τον ρόλο που διαδραμάτισε το Διαδίκτυο στη διαδικασία της ζήτησης και της κατανάλωσης», λέει η Αμερικανίδα καθηγήτρια,
συγγραφέας του βιβλίου «Pornland: Πώς η πορνογραφία κλέβει τη σεξουαλικότητά μας». Η Γκέιλ Ντάινς σημειώνει ότι «το Διαδίκτυο έκανε την πορνογραφία προσιτή, προσβάσιμη και ανώνυμη. Αυτά είναι τα τρία στοιχεία που ενισχύουν την αυξημένη ζήτησή της. Εχοντας γιγαντωθεί η βιομηχανία του πορνό και με τόσα κέρδη, διαθέτει τις δικές της ομάδες δημοσίων σχέσεων, ομάδες πίεσης, που μπορούν να εξαγοράσουν πολιτικούς, όπως όλες οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις».
20131125-221257.jpgΑξίζει να σημειωθεί ότι το 70-80% της παγκόσμιας πορνογραφίας παράγεται στο Λος Αντζελες και από εκεί διαχέεται μέσω του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο. «Σκεφτείτε αυτό για ένα λεπτό», λέει η Αμερικανίδα καθηγήτρια. «Υπάρχει μια χούφτα ληστρικών καπιταλιστών, που ζουν στην περιοχή του Λος Αντζελες και στην πραγματικότητα διαμορφώνουν τα σεξουαλικά πρότυπα του δυτικού κόσμου. Αυτή είναι μια μορφή σεξουαλικής αποικιοκρατίας. Είναι η διαστροφική εικόνα και ο τρόπος που σκέφτονται για το σεξ. Ας είμαστε σαφείς: η πορνογραφία δεν
είναι το σεξ. Η πορνογραφία είναι η εκβιομηχάνιση του φύλου. Και ακριβώς όπως η Αμερική ελέγχει τις περισσότερες βιομηχανίες, ελέγχει επίσης και τη βιομηχανία πορνό. Κάτι πρέπει να κάνουμε για την εκπόρνευση της κοινωνίας μας. Αυτή η χώρα, η χώρα μου, όσο μπορώ να δω, κάνει όμως τα λιγότερα από οποιαδήποτε δυτική χώρα».

olympiada 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου