Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Γνωρίζεις γιατί το χασμουρητό είναι κολλητικό;

xasmourhto1
Πόσες φορές σου έχει τύχει να δεις τον διπλανό σου να χασμουριέται και ταυτόχρονα να νιώθεις πως θέλεις να κάνεις και εσύ το ίδιο;
Ιταλοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Πίζας εξέτασαν 500 ζευγάρια ανθρώπων διαφόρων εθνικοτήτων που χασμουρήθηκαν μαζί κάτω από διάφορες περιστάσεις (στο τρένο, στη δουλειά, στον κινηματογράφο, στην παρέα κ.λπ.) και αποφάνθηκαν πως η αναπαραγωγή του χασμουρητού είναι ένδειξη οικειότητας μεταξύ των ανθρώπων. 

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

«Έκαιγε το χέρι μου…» (Διδακτική ιστορία)

Ροδοκόκκινος από χαρά άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του ο κυρ-Γιώργης και ξέσπασε με ενθουσιασμό:

— Δεν ξανάνιωσα ποτέ μου τέτοια χαρά, Αγλαΐα! Αυτό το Πάσχα θα το θυμάμαι σ’ όλη μου τη ζωή!…

—Μα τι έπαθες, παιδάκι μου; ρώτησε η γυναίκα του. Ηρέμησε! Κάτσε. Τι συνέβη; Έφερες τα λεφτά; Σε περιμένω για να πάμε το δώρο που είπαμε. Πρέπει να βγούμε σύντομα στην αγορά. Μέγα Σάββατο σήμερα. Δεν μπορώ να γυρίζω στους δρόμους.

—Καλά, καλά! Όλα θα γίνουν. Μη βιάζεσαι!

—Δηλαδή, τι μη βιάζεσαι; Άλλαξες πάλι; Δεν θα πάμε για το δώρο; Έτσι θ’ αφήσουμε τα παιδιά τέτοια μέρα;

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Μια αληθινή ιστορία: «χρόνια πολλά» ...Τον κακό σου τον καιρό!!!

Μια φορά (πρόκειται για αληθινή ιστορία) επιστρέφοντας από τη λειτουργία της Αναστάσεως, ο «προοδευτικός» (τότε) Τάσιος (Αναστάσιος), εύχεται στον πατέρα του «χρόνια πολλά».

– «Τον κακό σου τον καιρό», του αποκρίνεται ο γέρος!

Πέρασαν «χρόνια πολλά», για να κατανοήσει ο Τάσιος το νόημα της απάντησης: Εφόσον ο Χριστός αναστήθηκε, είναι φανερό ότι ο θάνατος πατήθηκε, ότι το κράτος του καταλύθηκε. Το να ζητάμε το λίγο, όταν έχουμε το παν, είναι τουλάχιστον ηλιθιότητα. Τον κακό μας τον καιρό λοιπόν.