Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ο Παντελής, το λησμονοβότανο και το ... Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών!!!

ΔΙΗΓΗΜΑ
Του Παναγιώτη Αντωνόπουλου 
Τούτο το ζεστό και άχρωμο καλοκαίρι που μας ήρθε φέτος, έβγαλε αληθινές τις προφητείες του Καζαμία, που ‘γραφε: << Ο καιρός καλοκαιρινός με μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας και ο Θεός να βάλει το χέρι του για τα παραπέρα. Και να σκεφτείτε πως είμαστε ακόμη στο θεριστή με το φωτεινό δίσκο στην αγκαλιά του Καρκίνου. 
Έτσι σαν θα φτάσει στην αγκαλιά του Ιουλιανού Λέοντα που ‘ναι και πιο καυτή, φανταστείτε τι έχει να γίνει! >> Τούτο λοιπόν το καυτό καλοκαίρι που << Ο Αϊ - Λιας του θα παράκοβε σταφύλια και η Αγία Μαρίνα του σύκα >> του ‘ρθαν τα πάνω κάτω του Παντελή. Αν και καιρό τώρα είχε πιει το ζουμί του λησμονοβότανου και είχε σταματήσει να μαζεύει καβούρια και να τα πουλάει για να βγάλει τον άρτο τον επιούσιο, φέτος όμως τα ξαναθυμήθηκε όταν το ιχθυοπωλείο που δούλευε τον   απόλυσε  βάσει του προγράμματος << εξυγίανσης της επιχείρησης >>. 

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Η Έξοδος του Μένη-Μία τραγική ιστορία!!!

Έκλεινε όπου να’ ναι, δυο χρόνια άνεργος. Από τον έκτο μήνα της ανεργίας του, μετά από πολλά τηλεφωνήματα σε παλιούς γνωστούς, συνεντεύξεις με κυνηγούς κεφαλών και πολλά άλλα που δεν ήθελε ούτε να τα θυμάται ούτε να τα σκέφτεται, είχε αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα ήταν πολύ σκούρα. 
Η γκρίνια στο σπίτι, άρχισε από τις πρώτες εβδομάδες. Η Έλλη είχε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να τον ξεπροβοδίζει μέχρι την πόρτα το πρωί και μετά να κάνει τα δικά της, μέχρι το βράδυ που εκείνος γύριζε κουρασμένος από τη δουλειά. 

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Flash Back:Αυτός ο "Helios" που έκανε τον Αύγουστο κομμάτια… (9 χρόνια μετά)

Γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού
Συγκεντρωθήκαμε όλοι  στην κορυφή του Βουνού του Γραμματικού για  να πούμε άλλη μια φορά «Χαίρε», σε εκείνους που έφυγαν μέσα στα συντρίμμια του μοιραίου Μπόϊνγκ της  ήλιος,  από ένα ανθρώπινο λάθος. Ο πόνος ίδιος. Σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα από το 2005.
 By: avecnews

Συγγενείς και φίλοι,  έφτασαν από την Κύπρο ειδικά για το ετήσιο μνημόσυνο, που τελέστηκε στην μικρή εκκλησία που χτίστηκε στη μνήμη των 121 θυμάτων.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε Ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος. Υποσχέθηκε όσο ζει κάθε 14 Αυγούστου θα βρίσκεται στο Γραμματικό για να τελεί το ετήσιο μνημόσυνο. "Ήμουνα στο Γραμματικό εκείνη τη μέρα του δυστυχήματος. Όσα είδαν τα μάτια μου εύχομαι να μην τα δει κανείς  άλλος."
Στο μνημόσυνο παρευρέθηκε και ο πρέσβης της Κύπρου κ Κυριάκος Κενεβέζος.