Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

''Τρελλαίνεται'' για μπιφτέκια και χωριάτικη η Μέρκελ

Σύμφωνα με την BILD το αγαπημένο εστιατόριο της Α.Μέρκελ στο Βερολίνο είναι ελληνικό, και εκεί μάλιστα με ελληνικό ''μενού'' διαμορφώνει τη στρατηγική της για το ευρώ.

Μπορεί η Μέρκελ να βλέπει με μισό μάτι την Ελλάδα, όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν βλέπει την ώρα για να κλείσει τραπέζι σε ένα ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου που φημίζεται για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του, καθώς θυμίζει αίθουσα τέχνης.Μάλιστα κατά την BILD η Καγκελάριος Μέρκελ δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στα μπιφτέκια και τη χωριάτικη σαλάτα.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Δέκα λόγοι για να περπατάς ξιπόλητος/η στην άμμο

Δέκα λόγοι για να περπατάς ξιπόλητος/η στην άμμο
Φωτό: Ιφ.Βαρδοπούλου / Golden Magazine
Όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις στο πέλμα (πλατυποδία, κοιλοποδία, άκανθα φτέρνας), τώρα το καλοκαίρι έχεις μια μοναδική ευκαιρία να ανακουφιστείς: Το περπάτημα στην άμμο. Φαίνεται – και είναι – κάτι τόσο απλό, ωστόσο έχεις πολλούς λόγους για να το δοκιμάσεις:
Επιτρέπει στο σώμα να γειωθεί. Πατώντας στο έδαφος με γυμνά πόδια μεταφέρονται στο σώμα σου ελεύθερα ηλεκτρόνια, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Έτσι κινδυνεύεις λιγότερο από φλεγμονές και φθορές του οργανισμού. Με άλλα λόγια, σε κάνει να ξανανιώνεις. (Η γείωση αποδίδει καλύτερα σε υγρή άμμο, γιατί το θαλασσινό νερό είναι άριστος αγωγός του ηλεκτρισμού).
Ωφελεί την καρδιά, το δέρμα, τους μυς, τους τένοντες και τα οστά. Αρκεί βέβαια να μη γίνεται κάτω από καυτό ήλιο. Βαδίζοντας σε στεγνή ή υγρή άμμο με αργή, απολαυστική κίνηση, γυμνάζεις όλους τους μυς που στηρίζουν και κινούν το σώμα δίνοντας έμφαση στις γάμπες, τα πέλματα και τους γλουτούς. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιες εταιρείες προσπάθησαν να κατασκευάσουν σαγιονάρες και παπούτσια που να δίνουν στον χρήστη την αίσθηση ότι περπατά στην άμμο!