Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο ασύρματος του «Γ. Αβέρωφ» θα μιλήσει και πάλι...


Ο «Γ. Αβέρωφ» θα μιλήσει και πάλι μετά από πολλά χρόνια.Στις 2-3-4 Δεκεμβρίου 2011 θα ενεργοποιηθεί ο ασύρματος του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» και θα ακουστεί σε όλον τον κόσμο.Πρόκειται για μία εκδήλωση, η πρωτοβουλία της οποίας ανήκει στην Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.Η εκδήλωση θα γίνει με αφορμή τα 100 χρόνια από την καθέλκυση του πλοίου και την ένταξή του στις δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Γιάννης Μυλωνάς
ΟΤΕ Πάτρας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Έλεγε:"Ο Ιησούς σας αγαπά" και ...τον απέλυσαν!!!

Γερμανικό δικαστήριο δικαίωσε μια εταιρεία τηλεπωλήσεων η οποία απέλυσε έναν υπάλληλο της, διότι απαντούσε στους υποψήφιους πελάτες με τη φράση: "Ο Ιησούς σας αγαπά"
Το αμερικανικό κανάλι τηλεπωλήσεων QVC, διατηρεί παραρτήματα στη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ιαπωνία.Ο συγκεκριμένος υπάλληλος ηλικίας 29 ετών,  εργαζόταν ως τηλεφωνητής από τις αρχές του 2010.Aρχικά το δικαστήριο είχε δικαιώσει τον υπάλληλο με το αιτιολογικό ότι το δικαίωμα έκφρασης των θρησκευτικών πεποιθήσεων είναι σημαντικότερο από την πολιτική της εταιρείας. Το κανάλι όμως άσκησε έφεση και τελικά κέρδισε την υπόθεση.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Έψαχνε τη μάνα του μια ζωή και τη βρήκε στο facebook!

.
Tο περιστατικό συνέβη στο Αγρίνιο και ο 35χρονος άνδρας δεν μπορούσε να πιστέψει πως η ενασχόληση του με τον χώρο κοινωνικής δικτύωσης το facebook θα τον οδηγούσε στα ίχνη της μητέρας του. Ο 35χρονος ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο και όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί του ξέρουν πως μεγάλωσε χωρίς την μητέρα του. Μία ημέρα ο 35χρονος δέχθηκε ένα αίτημα φιλίας από μία άγνωστη κοπέλα στην ίδια περίπου ηλικία με αυτόν. Το αίτημά της έγινε αμέσως αποδεκτό και μετά από λίγη ώρα ο 35χρονος δέχθηκε από την κοπέλα το εξής μήνυμα « θέλεις να μιλήσεις με την μητέρα σου;».
Σύμφωνα με το dete.gr, ο άνδρας μόλις είδε το μήνυμα συγκλονίστηκε και αμέσως θέλησε να επικοινωνήσει με την άγνωστη κοπέλα. Ετσι και έγινε! Έμαθε πως πρόκειται για γνωστή της μητέρας του. Ο 35χρονος θα βρεθεί σε λίγες ημερες κοντά στην μητέρα του, την οποία έχει να δει από τα παιδικά του χρόνια.
NEWSIT

Η λέξη της εβδομάδας: Το ελαστικό


Γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος 
Ο τροχός είναι μία πανάρχαια ανακάλυψη, η οποία παρέμεινε αναλλοίωτη για χιλιάδες χρόνια : ο δίσκος (η πλήμνη), το στεφάνι και το μεταλλικό επίσωτρο. Όμως, μόνο με την παρουσία του καουτσουκ, που θα αντικαταστήσει το μεταλλικό επίσωτρο του τροχού, θα συντελεστεί η πραγματική επανάσταση στην αυτοκίνηση. Το καουτσούκ (Caa- o- chu ) στη διάλεκτο των κατοίκων του Ισημερινού σημαίνει : «τα δέντρο που δακρύζει».Το καουτσούκ λαμβάνεται από το τροπικό φυτό Havea brasiliensis, αφού πρώτα αφαιρεθεί το ελαστικό γαλάκτωμα (latex).

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τι είναι Αγροτουρισμός




path12Posted by: Louis Doura
Ο αγροτουρισμός είναι μία από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες επιδιώκουν την αποφυγή αρνητικών και τη δημιουργία θετικών κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Η ελληνική πρακτική και η σχετική με το θέμα βιβλιογραφία, συνοψίζουν μια  εννοιολογική οριοθέτηση του όρου «αγροτουρισμός» ως εξής :
Είναι εκείνη η τουριστική δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε χώρο μη αστικό από τους απασχολούμενους κύρια στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και ειδικότερα σε οικογενειακής ή συνεταιριστικής μορφής μικρές τουριστικές μονάδες παροχής αγαθών και υπηρεσιών, με σκοπό την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και της τοπικής οικονομίας, τόσο από την εκμετάλλευση των τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενα δωμάτια, πανσιόν, ξενώνες, camping), όσο και από την τροφοδοσία των τουριστικών μονάδων με προϊόντα τοπικής παραγωγής γεωργικών συνεταιρισμών.

Louis Doura:Αγροτοτουρισμός σε Βουλκάνο και Πέρα Μεριά

Παρακαλω κυριοι , αμεσα ενταξεται την περιοχη του βουλκανου,¨¨περα μερια ΄¨στον ¨Αγροτοτουρισμο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ  και αμεσα κυριε Περιφερειαρχα πελοποννησου ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΕΤΑΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΕΩΤΡΙΣΗ ΩΣΤΕ ΦΩΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕς 6 ΝΕΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΛΕΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΜΠΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑς ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΗΕΛΙΟς ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΒΑΛΥΡΑς ΚΑΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥ ΗΛΕΚΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗς ΡΕΥΜΑΤΟς ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟς ΥΔΡΟΗΛΕΚΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ¨ΔΕΣΗ ¨ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑς . ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑς ΑΜΕΣΑ . ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑ EUROPE DIRECT ,ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟς ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΑΝΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΣΤΑΘΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΣΣΗΝΗς.
Λεωνίδας Ι.Ντουραμάκος

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

"Υπάρχει και φιλότιμο...."Μια προφητική ταινία από τα παλιά.....

- Μαυρογιαλούρος: Δεν μου λες ρε Γκρούεζα, για να έχουμε καλό ρώτημα, εσύ τι δουλειά κάνεις; Με τι ασχολείσαι;
- Γκρούεζας: Ε, μα δεν σας είπα κύριε υπουργέ; Είμαι του κόμματος. Από τόσο δα μικράκι στο κόμμα. Αγωνίζομαι για το κόμμα. Ιδρώνω για το κόμμα.

Να θυμηθούμε ορισμένες ωραίες ατάκες από την θαυμάσια ταινία της Φίνος Φιλμ (παραγωγής 1965) «Υπάρχει και Φιλότιμο». Ο υπουργός Ανδρέας Μαυρογιαλούρος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) που μεταβαίνει στο χωριό της ιδιαίτερης εκλογικής του περιφέρειας για να εγκαινιάσει ένα μαιευτήριο, πληροφορείται τις απάτες των ιδιαιτέρων του και παραιτείται από την πολιτική.

Μαύρα δίποδα τέρατα - Ανθρωποειδή κτήνη!!!

Kατάρα!!! Ντροπή,φρίκη,αίσχος,αηδία...
Η πέτρα του Μωάμεθ στα κεφάλια σας!!!
Φτού σας ελεεινά καθάρματα!!!

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

''Λαμόγιο'' - Η λέξη της εβδομάδας

Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός  

 Στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, στον αγώνα Παναθαναϊκού - Εργοτέλη (22/10/2011), αναρτήθηκε πανό που έγραφε «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Ο διαιτητής διέκοψε για 8 λεπτά τον αγώνα, προκειμένου να κατέβει το πανό, επικαλούμενος ότι προσβάλει το φίλαθλο πνεύμα.
Το σύνθημα είχε, σαφέστατα, πολιτικό χαρακτήρα (και ισοπεδωτικό, αφού αναφερόταν σε όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς), αλλά για να διαπιστώσουμε αν ήταν και υβριστικό πρέπει να ερμηνεύσουμε τον όρο "Λαμόγιο/α".