Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ένας Βαλυραίος στους Ιππείς της Πύλου!!!

Ναι δεν διαβάσατε λάθος!!!
Έναν Βαλυραίο θα απολαύσετε στην κινηματογραφική υπερπαραγωγή του Νίκου Καλογερόπουλου που θα προβληθεί λίαν προσεχώς στους κινηματογράφους.Πρόκειται για τον συνεργάτη των ηλεκτρονικών μας εφημερίδων Βασίλη Φειδά, που πήρε μέρος στα γυρίσματα των επεισοδίων της ταινίας,που γυρίστηκαν στην γέφυρα Νεοχωρίου Ιθώμης.
-Προχώρα ακάθεκτος Βασίλη. Μπορεί τώρα να είσαι κομπάρσος,αλλά αύριο μπορεί να είσαι πρωταγωνιστής.Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλοι!!!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Φώτο αναμνήσεις - Γιώργος Τσιώνης

Η ''ΜΙΚΡΗ ΒΟΥΛΗ''
Τα χρόνια περνάνε σαν νερό,αλλά μια φωτογραφία μένει για να μας θυμίζει κάτι από στιγμές του παρελθόντος. Στιγμές εν προκειμένω από την φωτογραφία αυτή(αριστερά),που την βρήκαμε στην πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα ''ΒΑΛΥΡΑ'' του Θανάση Μπόβη.Ήταν μια Κυριακή,από τις πολλές Κυριακές, που επισκεπτόταν την γενέτειρα ο αείμνηστος Γιώργος Τσιώνης ο οποίος συμπλήρωσε ένα χρόνο απουσίας από κοντά μας. Ατέρμονες ήταν οι συζητήσεις για τα θέματα της Βαλύρας,της γύρω περιοχής,των πολιτικών εξελίξεων και για κάθε τι που απασχολεί πνευματικούς ανθρώπους με αναζητήσεις και ανησυχίες.''Μικρή Βουλή'' , είχαν ονομάσει την σύναξη αυτή. Μαζί του διακρίνονται από αριστερά,ο Λουίς Ντουρά-επικοινωνιολόγος,ο Τάσης Σπηλιώτης-πολιτικός αναλυτής,ο οραματιστής Θανάσης Μπόβης-καθηγητής κ! πολιτιστικός ηγέτης και ο Ηλίας Ιωάννου-αρχιτέκτονας. ''Mικρή Βουλή'' την είχαν ονομάσει την Κυριακάτικη αυτή σύναξη,κάτω από το κιόσκι του καφενείου.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Γιώργος Μπουρολιάς:Ο άνθρωπος που τελειοποίησε το ζυμάρι!!!

Παραλειπόμενα από την εορτή του Αγίου Αθανασίου
Την εορτή, του πολιούχου της Βαλύρας Αγίου Αθανασίου, τίμησε για μια ακόμη φορά ο συμπατριώτης μας Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος Σπηλιώτης, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους εκατοντάδες συμπατριώτες μας, αλλά και από τους πιστούς που κατέκλυσαν τον ενοριακό ναό, όχι μόνο από την γενέτειρά μας αλλά και από τα γειτονικά χωριά του νέου διευρυμένου δήμου Μεσσήνης. Από κει και πέρα, ο φακός της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας που βρίσκεται πάντα στο παλμό των μεγάλων γεγονότων, απαθανάτισε σε φιλικό τετ α τετ τον Σεβ. κ.κ Ευστάθιο να δέχεται θερμό χαιρετισμό από τον συμπατριώτη μας αρτοποιό,Γιώργο Μπουρολιά, τον άνθρωπο που τελειοποίησε το ζυμάρι,ήτοι τον άρτον ημών τον επιούσιον!!!
ΧΡ.ΠΑΠ

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Mαζί τα φάγαμε! Μια υπέροχη διαχρονική ιστορία

"Κατά τη διάρκεια του Βʼ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα κατά την Ιταλική κατοχή, σε κάποιο νησί του Ιονίου η ομάδα κατοχής των Ιταλών είχε επιτάξει το Δημαρχείο, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του νησιού και το είχε μετατρέψει σε αρχηγείο της... Ο επικεφαλής της ομάδας κατοχής, Ιταλός αξιωματικός είχε θρονιαστεί στο γραφείο του δημάρχου και από το παράθυρό του απολάμβανε τη θέα προς την πλατεία του νησιού. Στο κέντρο της πλατείας υπήρχε μια όμορφη εκκλησία και δίπλα ακριβώς ένα πανύψηλο καμπαναριό με ένα περίτεχνο ρολόι στη μέση. Μάταια περίμενε ο Ιταλός αξιωματικός να το ακούσει να χτυπάει γιατί το ρολόι αυτό είχε εδώ και καιρό σταματήσει λόγω βλάβης.Ο Ιταλός αισθάνθηκε χρέος του να αποκαταστήσει τη βλάβη και έτσι φρόντισε και έμαθε από το δήμαρχο του νησιού ότι το ρολόι είχε σταματήσει γιατί δεν υπήρχε λάδι για να λαδώσουν τα γρανάζια του. Τότε ο αξιωματικός χωρίς δεύτερη σκέψη πρόσφερε στον δήμαρχο έναν τενεκέ 12 λίτρων , παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, έτσι ώστε να λαδωθούν τα γρανάζια και να δει και πάλι το ρολόι να δουλεύει και πάλι, και να ακούσει την καμπάνα να χτυπάει ρυθμικά την ώρα.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Μάγγισες φέρτε βότανα !!!

Γιατί ο Παπανδρέου φοράει μωβ γραβάτες;

kostasxan(Posted by Κωνσταντίνος Feature)

Οι εξαγριωμένες μάγισσες της Ρουμανίας άρχισαν να χρησιμοποιούν κόπρανα από γάτες, και ψόφια σκυλιά, για να κάνουν μάγια στον πρόεδρο και στη κυβέρνηση της χώρας, που τις εξαναγκάζουν να πληρώνουν στο εξής φόρους. Παράλληλα, οι Ρουμανικές αρχές έβαλαν στο μάτι τις καφετζούδες και τις χαρτορίχτρες, που κανονικά θα έπρεπε να το είχαν …προβλέψει.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

<< Γεφύρι της Άρτας >> το ασύρματο internet Βαλύρας!!!

<< Γεφύρι της Άρτας >> κατάντησε το ασύρματο internet Βαλύρας,αφού και πάλι είναι εκτός λειτουργίας,ενώ και από την πρόσφατη επισκευή του φαίνεται ότι δεν λειτουργούσαν όλες οι κεραίες.Ο μόνος που ασχολείται με αυτήν την υπόθεση είναι ο πρώην αντιδήμαρχος,Θόδωρος Λάγιος που προσπαθεί φιλότιμα να κάνει ό,τι μπορεί.Οι υπόλοιποι δημαρχαίοι, αντιδημαρχαίοι και σύμβουλοι,έχουν παραδώσει προ πολλού.Βλέπετε τώρα που τελειώνει ο Δήμος Ιθώμης,δεν έχουν ανάγκη τον απλό πολίτη.Εξ άλλου οι εκλογές έγιναν και ό,τι πήραν, πήραν.